Pioneer introduceert XDJ-RX all-in-one

 
Pioneer introduceert de Pioneer XDJ-RX, een nieuw all-in-one product van Pioneer. Deze heeft als voordeel dat je wel veel van de functies van de professionele clubspelers en mengpanelen van Pioneer kunt gebruiken, maar niet je volledige portemonnee hoeft leeg te gooien. Ideaal voor beginnende DJ's, maar ook voor gevorderde en professionele DJs die graag thuis met hun muziek bezig zijn. Dit all-in-one apparaat heeft twee mediaspelers en een mengpaneel in één apparaat. In de Pioneer XDJ-RX speel je digitale media (MP3, AAC, WAV en AIFF) vanaf USB sticks of via het netwerk met de ProDJ link. Je kunt de XDJ-RX ook gebruiken als controller voor Traktor.
 
Pioneer XDJ-RX
 

Uniek voor de XDJ-RX: een enkel 7 inch scherm

De XDJ-RX heeft een 7 inch scherm in het midden. Het is een zelfde scherm, zoals we die ook kennen van bijvoorbeeld de CDJ-2000 Nexus of de XDJ-1000. Echter, op dit scherm zijn de waveforms en de track-informatie voor beide spelers zichtbaar. Op het scherm vind je informatie over de tijd, BPM, pitch, effecten, active loop, waveform (met zoom), Beat countdown en de toonsoort.
 

Ingebouwd mengpaneel voor meerdere bronnen

Het ingebouwde mengpaneel van de XDJ-RX is tevens te gebruiken om er losse spelers op aan te sluiten. Denk hierbij  bijvoorbeeld aan platenspelers, XDJ-1000's of CDJ-2000’s. De toonregeling van dit mengpaneel werkt op dezelfde frequentie en de zelfde schaal als de DJM-900 Nexus en heeft een hoge geluidskwaliteit. Op dit mengpaneel zit een monitor/booth uitgang. Voor wat betreft de master heb je de keuze uit XLR en tulp connectie. De beat-sync effecten op het mengpaneel zijn: Delay, Echo, Spiral, Reverb, Flanger, Pitch, Trans en Roll. De per kanaal in te stellen color effects zijn: Crush, Noise, Filter en Gate/Compressor.

multifunctionele USB poorten

De Pioneer XDJ-RX heeft twee USB ingangen. Deze zijn bedoeld om jouw (rekordbox) muziekbestanden vanaf USB af te spelen. Het mooie is dat je de rechter USB poort ook kunt gebruiken om digitale opnames te maken van jouw live-set.

Nieuwe knoppen voor loop slice

Onder de decks zitten vier knoppen, waarmee je de loop slice kunt bedienen. Dit is een nieuwe feature die jou na het maken van een Loop de mogelijkheid biedt om deze opnieuw te arrangeren (volgorde bepalen) om zo nog creatiever live remixen te kunnen maken. Deze 4 knoppen kunnen ook gebruikt worden om o.a. Auto Beat Loops te maken.

De XDJ-RX wordt eind februari 2015 verwacht.
 
Bestel de Pioneer XDJ-RX nu alvast via http://www.weblectronics.nl/pioneer-xdj-rx